Detta ska du tänka på när du planerar din trädgård

Har du alltid drömt om om en prunkande trädgård fylld av blommor och fruktträd, eller är dina drömmars trädgård avskalad i japansk stil? Oavsett hur din trädgårdsfantasi ser ut kan du faktiskt uppnå den. Du behöver bara vara lite smart och följa några enkla råd. Det finns en hel del bra knep att ta efter från trädgårdsdesigners. I den här texten ska vi sammanställa några av de allra viktigaste. Sen är det bara för dig att börja påta i jorden så har du snart din alldeles egen lilla oas till trädgård.

shutterstock_108861398Läget är viktigt

Det allra viktigaste när du ska anlägga trädgård är att ta hänsyn till i vilket växtzon du bor. Om du till exempel bor i Norrland så är det ingen idé att försöka få blommor som trivs bäst längst ned i Skåne att trivas. På Caesarcollection.se finns mycket bra information om olika blommor och var de bör odlas. Det är alltså mycket viktigt att ta reda på vilka växter som trivs där du bor. Ett bra tips kan vara att be att få titta på vad personer i din närhet odlar. Om någon har en riktigt fin trädgård har de ofta odlat just sånt som trivs.

Hur mycket tid vill du lägga ned?

Det är också viktigt att tänka på hur mycket tid du vill lägga ned på din trädgård och sedan planera dina odlingar efter det. Om du vet med dig att du gillar att spendera timmar i trädgården kan du kosta på dig att odla växter som kräver mycket skötsel. Om du vill ha en lättskött trädgård är det istället onödigt att köpa massor av krångliga växter. Det kommer bara att resultera i en trädgård som ger dig dåligt samvete. En trädgård ska vara en plats att njuta i. Om du följer dessa råd blir den också det.