Fördelar med att vara konsult om du bor i en mindre stad

Under yuppie-åren på 90-talet verkade konsultyrket vara reserverat för storstadsbor. Där, i storstäderna, fanns det viktiga kontaktnätet, de logistiska möjligheterna och kunderna. Eftersom alla internationella trender filtrerades genom storstäderna, framförallt Stockholm, hade de ett försprång på det senaste inom mode, teknik, livsstil och karriär. Men det var före Internets tid. Tack vare att hemmen runtom i Sveriges mindre städer fick bredband har skillnaden krympt. Därför finns det nu många mindre städer som har sprungit om de tidigare storstads-nischade branscherna. Fördelarna med att vara konsult i en mindre stad har helt enkelt blivit fler.

journalism-desktop-handsMer betalt, fler uppdrag och mindre krångel

Du tjänar bättre i en småstad eftersom kontorshyrorna är lägre. Om du dessutom har en nisch och få eller inga konkurrenter kan du ta en högre timtaxa. Sedan sparar du även tid på kortare avstånd och mindre logistiskt krångel än i storstäderna. Med andra ord: fler betalda timmar. På mindre orter blir nätverkandet effektivare eftersom folk pratar mer med varandra. Vips så har personen i kassa-kön tipsat om någon som har ett uppdrag åt dig. För att komma igång kan du vända dig till bemanningsföretag som inpeople.nu som hjälper många företag att hitta just konsulter.

Fördelaktigt att vara konsult i mindre stad

Konsultyrket var tidigare reserverat för storstadsbor. Storstädernas förtur på internationella trender ledde nämligen till ett bättre kontaktnät, logistik och fler kunder. Men Internet vände upp och ner på de gamla spelreglerna och mindre städer kom ikapp eller gick om de större. Fördelarna med att vara konsult i en mindre stad är många. I mindre städer tjänar du bättre tack vare lägre kontorshyror och färre konkurrenter inom nischade yrken, något som gör att du kan ta mer betalt. Du tjänar även mer tid, som ju också är pengar, på kortare avstånd och smidigare logistik. Dessutom kan du få fler uppdrag tack vare word of mouth-metoden, och